hero image

John Ahto-Larsson

Säkerhetsvakt

John arbetar som säkerhetsvakt med att förebygga olyckor och agera vid olyckor. Han gillar att det är ett varierande arbete med mycket utevistelse, ibland även på höga höjder.

Vilka är dina bästa egenskaper?

Jag skulle säga att jag är lyhörd, hjälpsam och arbetsvillig. Upplever att det är bra egenskaper att ha i ett yrke där man aldrig riktigt vet hur arbetsdagarna kommer att se ut. Något som för övrigt är tjusningen med jobbet.


Vad drivs du av på jobbet?

Jag gillar verkligen att kunna hjälpa människor och bidra till en säker arbetsmiljö.


Vad gjorde du tidigare?

Tidigare arbetade jag inom vård och omsorg. Jag är därför van vid att arbeta med människor på ett eller annat sätt.


Vad fick dig att söka dig till Prevent Group?

Jag var på jakt efter en ny utmaning i mitt yrkesliv, och tyckte att säkerhetsvakt lät som ett intressant jobb som skulle passa mig. Här såg jag möjligheten till ett utvecklande arbete där man får vara på många platser och ta ansvar på olika vis.


Vad vill du säga till en blivande kollega?

Våga ställa frågor. Säg ifrån när det känns som att något inte stämmer. Att föra en god kommunikation är A och O i det här yrket.

Greta Helleblad
Instruktör

Greta är instruktör och ger utbildningar inom första hjälpen, arbetsplatssäkerhet och brand. Framför allt för medarbetare inom industrin men även i andra branscher.

Läs mer om Greta
Susanne Köhler
Väktare

Susanne jobbar som stationär väktare för två av våra uppdragsgivare. Hon är en social och serviceinriktad person som drivs av att bidra till en säker arbetsplats och arbetsmiljö.

Läs mer om Susanne